Mijn woonkamer één maken met mijn tuin

Als u denkt ‘ik wil mijn woonkamer één maken met mijn tuin’, dan zijn er diverse mogelijkheden voor u. Wat dacht u bijvoorbeeld van de plaatsing van een schuifpui, tuindeuren, een veranda of een aanbouw? Allemaal middelen om uw tuin op een prettige manier bij uw woonkamer te betrekken.
Om te beginnen bij de schuifpui: door het grote glasoppervlak geeft dit een ruimtelijk gevoel en heeft u extra goed zicht op uw tuin. Het maakt uw woonkamer optisch groter en u kunt lekker vanaf de bank of uw luie stoel van uw tuin genieten. De huidige generatie schuifpuien zijn steeds vaker van kunststof. Dit materiaal heeft diverse voordelen, onder meer dat het nagenoeg onderhoudsarm is en een lange levensduur heeft.

 

Tuin naar binnen halen met tuindeuren, veranda of aanbouw

De twee laatstgenoemde voordelen gelden ook als u tuindeuren heeft of deze plaatst in het geval ze van kunststof zijn. Het bespaart u veel tijd en geld als u niet meer om de vijf jaar uw tuindeuren hoeft te schilderen of te beitsen. Ook met tuindeuren, zeker met een openslaand model, kunt u uw woonkamer één maken met uw tuin.

Een veranda doet de woonkamer eveneens optisch groter lijken. Met een veranda snoept u weliswaar een stukje af van uw tuin, maar dat kunt u weer compenseren met een veel groter woonkamergevoel en een directe verbinding met de tuin. Door middel van een veranda kunt u ook in de koudere maanden of tijdens een regenbuitje gewoon buiten zitten. U kunt onder een veranda lekker dineren en uw tuinmeubels het hele jaar beschermd buiten laten staan. Sommige mensen plaatsen onder een veranda een kachel of een buitenkeuken, bedenk eens wat voor een genot u dat zou opleveren! Ook zijn er nog bijkomende andere voordelen: de mensen die willen roken hebben geen last van wind en regen onder uw veranda en u hebt eventueel extra bergruimte voor bijvoorbeeld fietsen of tuingereedschap.

 

Meer zicht op de tuin en een grotere woonkamer door een aanbouw

Tot slot kunt u uw woonkamer één maken met de tuin door de plaatsing van een aanbouw. Zeker als een groot deel van het oppervlak uit glas bestaat, zult u een mooi zicht op de tuin hebben. Ook creëert u hiermee op een eenvoudige wijze extra woonruimte, want waar voorheen het huis ophield, zijn dan opeens extra vierkante meters erbij gekomen. De extra ruimte die u dan heeft, kan voor van tal van doeleinden worden gebruikt, zoals ook het naar binnen halen van uw tuin.

Bedenk dat u net als bij een veranda ook bij een aanbouw in bepaalde gevallen een bouwvergunning nodig heeft. Dit kunt u navragen bij uw gemeente of via het Omgevingsloket Online.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan