Waarom kies ik voor grote glazen tuindeuren?

Waarom kies ik voor grote glazen tuindeuren? Voor veel mensen kent deze vraag twee antwoorden. Allereerst willen ze graag het hele jaar door veel daglicht in hun woonkamer hebben, en niet dat ’s winters om vier uur ’s middags de verlichting al aan moet. Daarnaast passen grote glazen tuindeuren veel beter dan een schuifpui bij de wat oudere modellen woningen.

Ook geven grote glazen tuindeuren natuurlijk een heerlijk vrij gevoel: zon, lucht en licht komt naar binnen en je haalt je tuin op een prettige manier je woonkamer binnen. Elke zonnestraal die in het voor- of najaar zich nog even aan je laat zien krijg je fysiek binnen en dat is natuurlijk een heerlijk gevoel. Dus hoe groter die glazen tuindeuren, hoe beter! Wilt u ook grote glazen tuindeuren? Bekijk dan Raam Wereld.

Waar je op moet letten bij de keuze van glazen tuindeuren

Het verschil met een schuifdeur en een draaideur is dat je bij die laatste variant zowel binnenshuis als buitenshuis altijd te maken hebt met de draaicirkel van de deur. Daar kun je dus niks neerzetten, behalve als je telkens verplaatsen een optie zou vinden.

Als je kiest voor glazen tuindeuren, zorg dan dat je ze vast kunt zetten voor als de wind zich plotseling laat zien. Als je tuindeuren naar binnen draaien, besteed dan aandacht aan de waterdichting. Een tuindeur die naar binnen draait heeft een kwetsbaarder onderdorpel, waardoor regenwater makkelijk schade kan aanrichten dan bij buitenslaande tuindeuren.

Een voordeel van grote glazen tuindeuren is dat je ze tegelijkertijd kunt open slaan en er eentje als vaste toegangsdeur kunt gebruiken. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om zulke tuindeuren af te sluiten met een espagnolet, een stangbediening die in één beweging de deuren kan ontgrendelen. Nog beter voor de inbraakbeveiliging is een meerpuntssluiting, waarbij dan bij drie of meer posities een slotverbinding is.

Gebruik een dubbele ruit tegen doorvallen

Ook voor de hand liggend om te kiezen voor grote glazen tuindeuren is de opkomst van de zogeheten ‘minimal windows’, wat betekent dat er een minimaal kader om het glas heen zit. Hierdoor profiteert u zo optimaal mogelijk van al het daglicht dat dan in uw woonkamer naar binnen valt. Omdat iedereen een lage borstwering al verlangen wordt het glas meestal gelaagd. Met borstwering wordt bedoeld de hoogte van het materiaal onder het glas. Omdat dit vaak erg laag wordt gehouden, is het wettelijk verplicht bij grote glazen tuindeuren dat de deur beveiligd is tegen doorvallen. Hiervoor wordt een dubbele ruit gebruikt, wat de kans op doorvallen verkleint.

Wie een keuze voor grote glazen tuindeuren wil maken, heeft een keur aan mogelijkheden, kwaliteits- en prijsniveaus. Kijk goed naar wat past in uw budget, in uw gebruik en natuurlijk dat de tuindeuren goed aansluiten bij de stijl van uw woning.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan