Binnendeuren op maat laten maken

Stel, u hebt net een huis gekocht dat gebouwd is in de jaren ’70 van de vorige eeuw. De meeste muren zijn van beton, die gaan niet gauw kapot, maar de deuren, dat is een heel ander verhaal. Ze zijn gemaakt van een soort bordkarton, dat tegen de voor- en achterkant van een latwerkje gespijkerd is. Als u hem met uw voet dicht tikt zit er al een deuk in, bij wijze van spreken. En als u de deur een paar keer uit de scharnieren hebt gehaald, omdat u hem wilde verven, vallen die er uit.

Of u hebt een mooi oud huis gekocht, dat er aan de buitenkant heel romantisch uitziet. Maar die romantiek heeft één nadeel: alles, maar dan ook alles, is aan vervanging toe. De binnendeuren dus ook.

En dan heeft u nieuwe deuren nodig. Nieuwe deuren die goed passen. Die maten lijken misschien wel allemaal hetzelfde in een huis uit de jaren ’70, maar dat blijkt toch een beetje tegen te vallen. In een nog ouder huis blijkt zelfs geen maat hetzelfde te zijn. En qua uitstraling moeten de deuren ook in het interieur passen. In een oud huis maak je geen vlakke deuren, zonder lambrisering. En ook in een ander huis wilt u vast deuren die helemaal àf zijn, als u ze dan toch gaat vervangen.

Materiaal

U kunt gebruik maken van verschillende materialen: er zijn deuren van hout, kunststof, aluminium en staal. Er zijn paneeldeuren, en deuren met glazen ruiten erin. Of deuren die helemaal van gehard glas zijn gemaakt.

Deuren van glas passen waarschijnlijk heel mooi in een minimalistische inrichting. Het is verkrijgbaar in allerlei soorten matglas, dus voor inkijk hoeft u niet bang te zijn. Staal heeft als voordeel dat het brandwerend is, en zo’n deur hoeft maar heel smal te zijn. Zelfs met ruiten erin, want staal is heel sterk. Dat geldt ook voor aluminium. Zulke deuren passen vaak mooi in een oud fabriekspand.

In een oud huis met antieke meubels zult u waarschijnlijk eerder kiezen voor houten paneeldeuren, al dan niet met ruiten erin. U zou dan ook kunnen kiezen voor kunststof deuren, die kunnen tegenwoordig zo gemaakt worden dat ze bijna niet van hout te onderscheiden zijn. En het voordeel ervan is dat het weinig onderhoud vraagt. Er is geen schuurpapier of kwast nodig, alleen een emmer met een sopje.

Kunststof deuren zijn te krijgen in allerlei stijlen en types, ze zijn zo aan te passen dat ze in ieder interieur passen. Dus wanneer u interesse zou hebben in kunststof binnendeuren, neem dan volledig vrijblijvend contact op met Raam Wereld uit Enschede.

Beslag

Geen deur is af zonder bijpassend beslag. Er zijn complete sets verkrijgbaar die helemaal bij een bepaalde stijl passen, zodat ook het slot op de wc-deur niet uit de toon valt. Schuifdeurgrepen en het beslag voor de buitendeur passen ook helemaal in die stijl, tot aan de brievenbus toe.

Er zijn elegante stalen of aluminium handvaten te koop, draaiende houten deurknoppen en handvaten in chroom en porselein, zoals men die in oude huizen nog vaak vindt. U zult zien, een kunststof deur met een mooi beslag kan cachet geven aan de inrichting, wat voor huis u ook heeft.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan