Hoe maakt u uw huis inbraakveilig?

Niemand zit natuurlijk te wachten op een inbraak. Toch verdwijnen er jaarlijks voor vele tientallen miljoenen euro’s uit woningen en bedrijven. Hoe voorkomt u dat u het volgende slachtoffer wordt?

Zijn uw sloten sterk genoeg en niet gemakkelijk te forceren? Heeft u een dagelijkse discipline om aan het eind van de dag om alles goed af te sluiten? Heeft u buitenverlichting of een bewegingssensor? Staan er ladders of kliko’s bij uw woning waarop inbrekers kunnen klimmen? Heeft u een camera of alarminstallatie geïnstalleerd? Berg ‘s avonds waardevolle zaken als uw laptop of camera op in uw slaapkamer. Registreer en merk uw spullen met een graveerapparaat of graveerpen. Dit is een greep uit de mogelijkheden die u kunt toepassen om het moeilijk te maken voor het dievengilde.

Wij van Raam Wereld hebben aanvullend op deze tips nog wel iets voor u in petto op raam- en kozijngebied. Want het glas in een woning of bedrijfspand is vaak het eerste punt waarop een inbreker aan de slag gaat en is daardoor het absolute zwakke punt in uw pand. U kunt het de inbreker moeilijk maken door gelaagd glas te plaatsen. Gelaagd glas kent meerdere lagen met daartussenin folielaagjes. Misschien kunt u denken aan nieuwe deuren? Daar kunnen wij u bij helpen, bekijk eens onze deuren!

Met de juiste glaskeuze komt een inbreker alleen nog binnen door extreme geweld

Er bestaat een keuze uit gehard en gelaagd veiligheidsglas. De keuze hiertussen is afhankelijk van de toepassing die u voor ogen heeft. Wie zijn woning geheel inbraakveilig wil maken, vindt een verantwoorde keuze in dubbel gelaagd veiligheidsglas. In zo’n geval kan een inbreker alleen binnen komen door extreem geweld toe te passen op het glas, dat uiteindelijk zal breken in combinatie met een explosie of geluidsdreun, waarop de inbreker vanzelfsprekend niet zit te wachten.

Een aanpak middels het glas is één belangrijke stap. Maar er is nog meer mogelijk, waarbij Raam Wereld u in kan helpen of adviseren. Er is namelijk ook inbraakpreventie mogelijk op het gebied van kozijnen en deuren. Als u kiest voor kunststof, zal dit een effect hebben op de inbraakkans. Als u dit grondig aanpakt in combinatie met het juiste veiligheidsbeslag, biedt dat een prima soelaas om ongenode gasten buiten te houden.

Een degelijk veiligheidsbeslag is erg belangrijk

De huidige generatie kunststof kozijnen en deuren heeft tal van verstevigende aanpassingen om een inbraak te bemoeilijken. Denk aan een extra stevig ‘skelet’ in een deur of kozijn, het ontbreken van een naad in de hoeken van een kozijn, of een centraal nokje in een kaderprofiel.

Bedenk dat een inbreker die voor uw pand staat, razendsnel een beslissing moet maken of hij er zal binnen dringen. De inbreker test niet alleen het glas en het raamwerk, maar ook het veiligheidsbeslag. Een beetje een inbreker heeft een gemiddeld slot vrij snel open, een goedkoop slot kan hij binnen zestig seconden met een schroevendraaier al forceren. Kies daarom voor een afsluitbare kruk, een cilinderslot of een drie- tot vijfpuntssluiting. Een degelijk veiligheidsbeslag is onontbeerlijk voor ramen en deuren.

Laat u goed voorlichten op het gebied van inbraakpreventie en maak een vrijblijvende afspraak met de adviseurs van Raam Wereld voor een optimale keuze voor uw woning of bedrijfspand! Heeft u verder nog vragen over dit artikel of over onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan