Kunststof deur in plaats van houten deur

Wie kiest voor een deur van kunststof, is voor altijd verlost van het schilderen hiervan plus de bijbehorende kosten. Daarnaast gaat kunststof doorgaans vijftig jaar mee, ten opzichte van hout dat gemiddeld 25 jaar mee gaat. Soms denken mensen dat het uiterlijk wat minder is, maar dat valt in de praktijk nog wel mee, zeker als u kiest voor kunststof waarin een zeer echt gelijkende houtnerf is aangebracht.

Een nadeel dat vaak kleeft aan houten deuren is dat vocht door de weersomstandigheden achterblijft in de randen, naden en andere profielkenmerken van de houten deur. Er blijft altijd wel een hoekje of naadje in uw houten deur waarin het vocht kan achterblijven, en zeker op de lange duur kan dat nare gevolgen hebben voor uw houten deur. Het schilderwerk wordt immers aangetast, en ook al bent u er op tijd bij, niet altijd is uw houten deur even goed of even mooi weer te herstellen, zelfs niet door een erkend schildersbedrijf.

Deuren afnemen met een theedoek

Er zijn zelfs mensen die na elke regenbui hun houten deur tot in de kleinste kieren schoonmaken met een theedoek. Maar niet iedereen zal zin en tijd hebben om dit trouw elke keer te doen. Al de deur end e dorpel na een fiks aantal jaren erop achteruit gaan of zelfs beginnen te rotten zal u een keuze moeten maken: herstellen met houtrotvuller of laten vervangen door een nieuwe deur? Wellicht is de plaatsing van een nieuwe onderdorpel een goede optie, maar besef dat een aannemer daar erg veel tijd voor nodig heeft; een dure klus derhalve.

In veel gevallen is dan een grondige aanpak de betere: een nieuwe deur. Maar kiest u dan voor hout of kunststof? Veel mensen vinden hout een mooiere uitstraling hebben, maar zien op tegen het onderhoud. Immers, gemiddeld heeft hout om de vijf jaar een onderhoudsbeurt nodig in de vorm van een schilderbeurt, en dat kost doorgaans de nodige centen. Daar staat tegenover dat een deur van kunststof onderhoudsarm is; u hoeft het hooguit een keer met een lauw sopje met warm water een behandeling te geven en het ziet er weer pico bello uit.

Kunststof deur net zo mooi als hout?

Ook op andere vlakken valt een keuze voor kunststof positief uit. Zo is het een relatief voordeliger keuze dan hout, en is het milieuvriendelijker. De meeste kunststof deuren zijn immers vervaardigd van gerecycled PVC, dus u helpt het milieu ook nog een handje. En zoals we aan het begin van dit verhaal al aangaven: er worden tegenwoordig kunststof deuren geleverd waarin een niet van echt te onderscheiden houtnerf is verwerkt, geheel anders dan de klinische uitstraling die kunststof deuren en kozijnen nog hadden aan het eind van de vorige eeuw.

Raam Wereld, gevestigd in Enschede

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan