Tips vervangen kozijnen en deuren

  • Neem isolerende kozijnen en deuren. Let wel goed op de U-waarde. Hoe beter de U-waarde des te minder verlies je warmte naar buiten.
  • Kies voor glas met een goede U-waarde voor zowel je deuren als kozijnen ( uitleg over U-waarde vind je hier (
  • Installeer dubbele kierdichting en meerpuntssluiting bij deuren en ramen die open kunnen. Kieren zorgen voor veel tocht. Met dubbele kierdichting en een sluiting op meerdere punten heb je daar veel minder last van en het werkt beter dan simpele tochtstrips. Minder tocht merk je in je stookkosten.
  • Als je kiest voor kunststof kozijnen laat dan direct winddrukgeregelde ventilatieroosters plaatsen in de nieuwe kozijnen en in de woonkamer een ventilatie unit die warmte terugwint. Goede ventilatie is nodig voor een schone, dus gezondere, lucht in je huis.
  • Kies voor kunststof deuren en kozijnen van hoge kwaliteit. Bespaar niet op kwaliteit om problemen in de toekomst te voorkomen. Goedkoop is vaak duurkoop.
  • Benut iedere verbouwing of klus om je huis goed te isoleren. Hiermee bereid je je huis voor op aardgas vrij wonen. Iedere isolatie zie je op een positieve manier terug in je energierekening.
  • Kies voor goed en isolerend glas. HR++ is goed maar de U-waarde van HR+++ glas is nog beter. Houd er wel rekening mee dat de investring van HR+++ glas ongeveer 20% hoger is dan HR++ glas maar die kosten verdien je uiteindelijk terug door een lagere energierekening.
  • Check op asbest is ook niet geheel onbelangrijk want bij kozijnen en ruiten van voor 1994 kan asbesthoudende kit of stopverf gebruikt zijn. Vraag het bedrijf dat je kunststof kozijnen gaat vervangen of ze dit willen checken. Wees er ook alert op als je zelf het glas of oude kozijnen gaat vervangen.
  • Check de Energiesubsidiewijzer of je in aanmerking komt voor een aantrekkelijke subsidie. Informatie over de energiesubsidiewijzer vind je hier https://www.warmtefonds.nl/particulieren/energiebesparende-maatregelen/isolerende-deuren-kozijnen-panelen )
  • Kies voor een solide en betrouwbare leverancier van je nieuwe kunststof kozijnen. In het verleden zijn er een aantal leveranciers failliet gegaan waardoor klanten hun aanbetaling kwijt waren.

Meer tips? Check onze blog https://raamwereld.nl/blog/.

Lagere maandlasten dankzij duurzame investeringen

"Tijdens de bezichtiging zagen we direct al dat er veel moest gebeuren. Sinds de bouw van het huis was er namelijk vrij weinig aan gedaan. De elektra, de muren, plafonds, enkel glas, houten kozijnen en de vloeren… Dus besloten we in stappen te verduurzamen." - Arjen en Erica

Interesse in één van onze producten?

Laat ons u bellen voor meer informatie over onze kunststof gevelbekleding, horren, kozijnen, schuifpui, veranda’s, profielen met HoutVerbindingslook of tuin-, terras-, voor- of achterdeuren.

"*" geeft vereiste velden aan